نقشه عرفان های کاذب و مسئله خشونت در اسلام
نقشۀ عرفانهای کاذب و مسئلۀ خشونت در اسلام
چه کسانی اسلام را خشن جلوه داده اند؟
اتّهام خشونت در دین: بجا یا بیجا؟
در این نوشتار به عناوینی چون ظلم و خشونت و بعضی تهمتهای سایر مکاتب به دین و مذهب اشاره ای می شود. هر یک از عناوین فوق، در فرصت دیگر مورد بیان کاملتر شناختی قرار گرفت و نمونه های فراوان مدارک آن ذیل عناوین اصلی این مبحث مانند عدل الهی را با برهان عقل فطری و نقل مسلّم و ذکر مدارک در جای خود بیان کردیم که ریشه های علمی این مقوله را نشان داد. امّا چون در این روزگار، تهمت زدنهای نحله های فکری مختلف به یکدیگر رواج دارد، در اینجا فقط اشاره ای کوتاه می شود که مانعی از تلاش های بیجای منحرفین باشد.
چه کسانی اسلام را بدنام و خشن جلوه داده اند؟
یکم : غاصبین خلافت که حق الهی عترت معصومین – علیهم السلام- را غصب کردند و مخلوقات برگزیدۀ خداوند که همۀ دین و دنیا و آخرت به برکت ایشان است را کشته اند و حکومتشان را از حجّتهای الهی مهمتر می دانستند. ( که ذرّه ای از همین یک جنایت قابل قیاس نیست با تمام اهل آسمانها و زمین و...)
در کنار این ظالمین، دشمنان خارج از دعوی اسلام مانند یهود و... نیز، تلاشی برای خشونت نمایی دربارۀ اسلام داشته اند. که البتّه، ظلم ظالمین مدّعی اسلام – که واقعاً هم ظلم و جنایت بوده- زمینه را فراهم کرده تا دشمنان خارج از اسلام بهانه هایی برای تخریب چهرۀ دین داشته باشند...
دوم: مدّعیان خلافت اسلامی – غیر معصومین- در طول تاریخ تا به امروز که هزاران شیعه را برای ریاست دنیا به کشتن داده اند، مانند داعش و صدام و دیگر سلاطین که بنام اسلام زمینۀ کشتار مؤمنین را فراهم کرده اند...
سوم: مدّعیان فلسفه و عرفانهای متظاهر به اسلام ...؛ که همه چیز – حتی ظالمین و عاملین کشتار جمعی- را به خدا نسبت می دهند...
این عدّه که در بالا نام بردیم،
نمونه های اصلی هستند که باعث خشن جلوه دادنِ اسلام گشته اند.
امّا اگر یک انسان حق جو می خواهد واقعاً دین اسلام را بشناسند، باید این دین را از سرچشمۀ آن بشناسد یعنی پیامبر نورانی اسلام – صلی الله علیه و آله- و عترت معصومین – علیهم السلام- چرا که عاقل می فهمد جنایات مدّعیان اسلام – که واقعاً هم جنایت بوده – را نباید به حساب اصل دین اسلام گذاشت.
سرچشمۀ دین ما – در یک نمونه- چنین بود:
عن امیرالمؤمنین علیّ بن ابی طالب - علیه السلام- :
...وَ اللَّهِ لَوْ أُعْطِیتُ الْأَقَالِیمَ السَّبْعَةَ بِمَا تَحْتَ أَفْلَاکِهَا عَلَى أَنْ أَعْصِیَ اللَّهَ فِی نَمْلَةٍ أَسْلُبُهَا جُلْبَ شَعِیرَةٍ مَا فَعَلْتُهُ...
(نهج البلاغة ، ص 346)
... قسم به خداوند اگر اقالیم هفتگانه را با آنچه زیر افلاک است به من بدهند که خداوند را معصیت کنم
در اینکه یک پوست جوی را از مورچه ای بگیرم، هرگز چنین نمی کنم...
این همان کسیست که درِ خیبر – که چندین مرد جنگی به زحمت جابجا می کردند- را از جا در آورد...
***
حال اگر از سایر ادیان، خواستند به این دین طعن بزنند ؛
در جواب لازم نیست دین حق را تحریف کنیم بلکه باید حقیقت دین را شناخت... البتّه مبلّغ دین، باید مراعات حال مخاطب و مراتب مخاطبین را در نظر داشته باشد.
امّا نمونه هایی از دین خودشان:
یکم: نمونه ای از خشونت در یهودیّت امروزی – که نسبت به اصل دین حضرت موسی (علی نبینا و آله و علیه السلام) تحریف شده-
در کتب تورات و عهد عتیق فعلی (که مرجع دین یهود می باشد و نصاری نیز آن را مقدّس می شمارند و ما آنرا تحریف شده می دانیم) نمونه های فراوانی دیده می شود که به پیامبران معصوم الهی (مثل حضرت موسی بن عمران و دیگر انبیاء و اولیاء الهی - علی نبینا و آله و علیهم السلام- ...) کشتارهای وحشیانه و ظالمانه نسبت داده اند.
مثلاً : دربارۀ حضرت یوشع چنین رفتاری را گزارش کرده اند که –نعوذ بالله- نه تنها، مردان و زنان و اطفال، بلکه گاو و گوسفندها را هم سر برید و شهر را به آتش کشیده: «... و قوم یعنی هر کس پیش روی خود به شهر بر آمد و شهر را گرفتند. و هر آنچه در شهر بود از مرد و زن و جوان و حتّی گاو و گوسفند و الاغ را به دم شمشیر هلاک کردند. و شهر را با آنچه در آن بود، به آتش سوزانیدند، لیکن نقره و طلا و ظروف مسین و آهنین را به خزانه خداوند گذاردند» (صحیفه یوشع، باب6، شماره 20 و 21 و 24)
نمونه های متعدد دیگر نیز از تورات فعلی و عهد عتیق (Old Testament) موجود است.
امّا اسلام شیعی می گوید: خداوند و پیامبران معصوم الهی از اندک ظلمی پاک و منزه هستند لذا کتبی که ظلمی به انها نسبت داده، ساختگی می باشد. (ر.ک: کتاب نقد یهودیت: امیرحسن طهرانی)
دوم، مسیحیّت: نمونه ای از خشونت در دین نصرانیّت امروزی – که نسبت به اصل دین حضرت عیسی مسیح بن مریم (علی نبینا و آله و علیهما السلام) تحریف شده- :
در اناجیل رایج و کتب مرجع دین مسیحیان فعلی – که تحریف شده و نسبتی به صاحب اصلی این دین ندارد- تهمتهای کثیقی به ساحت مقدّس پیامبران الهی زده شده، نمونۀ بسیار شرم آور آن، مطلبی است که در عهد جدید، (New Testament) دربارۀ نسب حضرت عیسی بن مریم – علی نبینا و آله و علیه السلام- افترا زده اند. تفصیل این مطلب را در کتاب نقد نصرانیت، اشاره کردم، اینجا فقط اشاره ای می شود که عمل قبیحی به ساحت مقدّس حضرت داوود (علی نبینا و آله و علیه السلام) تهمت زده اند که پیامبر معصوم الهی – نستجیر بالله – کاگزار خودش را کشته است تا زنِ او را تصرّف کند... . (دوم سموئیل، باب 11 - 2 تا 28)
نمونۀ دیگر: در نصرانیّت تحریف شده، پنداره ای تحریف آمیز به نام «فدا و گناه نخستین» مطرح است (به تفصیلی که در کتاب نقد نصرانیّت آوردم)، که طیّ آن، ضمن تهمت زدن به ساحت پیامبری الهی، تمام فرزندان بشر را مورد غضب و لعن دانسته اند! (رک: رسالۀ پولس به غلاطیان، باب 1 ، شماره 10) .
نمونه های متعدّد دیگر نیز موجود است.
امّا اسلام شیعی می گوید : خداوند و پیامبران معصوم الهی از هر گونه ظلم پاک و منزه هستند. (ر.ک: کتاب نقد نصرانیّت (مسیحیّت) : امیرحسن طهرانی)
سوم: نمونه ای از خشونت در مدّعیان خلافت اسلامی – غیرمعصومین- :
ابوبکر، عمر را فرستاد که به زور از امیرالمؤمنین علی بیعت بگیرد، و او درحالی به خانۀ حضرت زهرا (سلام الله علیها) هجوم آورد که برای احراق آن، آتش آورده بود. (از منابع اهل تسنن: انساب الاشراف، 1، 586 و دیگر منابع).
در نوشته های دیگر، با تفصیل بیشتر، ماجرای هجوم ابی بکر و عمر به خانۀ حضرت زهرا – سلام الله علیها- و اقدام به ضرب آن بانو و قتل فرزندش را ذکر نمودیم.
این خشونت و ظلم وحشیانه، زمینه ای شد برای آنکه فرزندان معصوم آن بانو، که خلفای الهی و امامان از سوی خدا بودند، مظلوم و شهید، کشته شدند و هزاران شیعه و محبّ آن حضرت، کشته شده یا زیر آوار قرار داده شدند یا تبعید شدند... (بعضی از مدارک آن را از فرق مختلف اسلامی اشاره کردیم.) تا جائیکه اصلا بین مدّعیان اسلام، سنّت شد کشت و کشتار برای سلطه بنام اسلام.
... حضرت فاطمۀ زهرا (علیها السلام – که تنها بازماندۀ پیامبر اسلام بود و پیامبر فرموده بود اگر کسی او را اذیّت کند مرا اذیّت کرده) به پشت در خانه آمده و عمر بن الخطاب که از سوی ابوبکر همراه با جمعی آمده بود تا به زور امیرالمؤمنین علی (علیه السلام) را برای بیعت ببرند... چون عمر بن الخطاب دید حضرت فاطمۀ زهرا – سلام الله علیها- ممانعت می نماید و از امیرالمؤمنین دفاع می کند، چنان با لگد به در خانۀ آن حضرت کوبید تا جائیکه فرزند آن حضرت، کشته شد و همین هجوم سبب شهادت آن حضرت گردید. ( از منابع اهل تسنن: میزان الاعتدال، 1، 139 / انساب الاشراف 1 – 587 / الامامه و السیاسه 1 – 13 / و دیگر منابع اهل تسنن که قبلا اشاره شد...)
این یک نمونه برای انسان عاقل کافیست. اما نمونه های فراوانی از ظلم و جنایات وحشیانه غاصبین خلافت در منابع خود آنها آمده است که دامنۀ جنایات وحشیانۀ آنها به ساحت خوبان منتهی نشده بلکه بر دیگران و حتّی در بین خودشان نیز به خشونت مشغول بوده اند. مثلاً:
در زمان عمر بن الخطاب، بچّه اش را بخاطر اینکه لباس های خوبی پوشیده بود و به بهانۀ اینکه او مغرور نشود، آنقدر کتک زد که اطرافیان به تعجّب افتادند...! (منابع اهل تسنن: تاریخ الخلفاء : سیوطی، 142 و...). نامبرده در مورد دیگر دست فرزندش را گاز گرفت. (شرح ابن ابی الحدید، 12 – 44 ). نامبرده شخص دیگری را به جُرم اینکه چهرۀ زیبایی داشت، به بصره تبعید نمود (شرح ابن ابی الحدید، ج12، ص 27).
نامبرده جمع زیادی را می زد و می کشت و حبس می نمود به این جهت که احادیث پیامبر اسلام – صلی الله علیه و آله- را نقل کرده اند. ( المستدرک علی الصحیحین، 1 – 110 و نمونه های فراوان دیگر)
از جمله نمونه های ظلمهای آنان، ماجراهای فتح ایران بود که در این راه نیز به نام اسلام، جنایات زیادی انجام دادند. ... ( که تفصیل موارد و مدارک آن در جای خود آمده) . وی علاقۀ زیادی به کشتن انسانها داشت. ( ر.ک صحیح بخاری: کتاب بدءالخلق و... )
و نمونه های بسیار فراوان که در منابع اهل تسنّن موجود است.
خشونت در تصوف و عرفانهای کاذب:
محمدحسین طهرانی (ملقّب به علامه) : «... اگر حداد می گفت یک لیوان خون بخور، می خوردم...»
مردم جهت حفاظت از محیط زیست و... باید مراقب این جریانهای آلوده باشند که اسلام را خشن و زشت جلوه داده.
امّا حقیقت اسلام : امیرالمؤمنین علیّ بن ابی طالب (سلام الله علیه)
یگانه خلیفۀ الهی و امام به حق پس از پیامبر اسلام – صلی الله علیه و آله- که ساحت قدسش از اندک ظلم و آلودگی، منزّه و پاک می باشد و پیامبر اسلام فرمود که هر آنچه او حکم کند حق است و حق همیشه با اوست و او با حق است ... علی مع الحق و الحق مع علی ، لا تأخذه فی الله لومۀ لائم... در راه خدا، سرزنش هیچ سرزنش کننده ای او را نگرفت، و همان کسیکه گرگهای عرب و جنایتگران سرکش از مشرکین را نابود نمود، تا دین اسلام به او استوار شد، همین شخص بعد از شهادت پیامبر اسلام (صلی الله علیه و آله)، چون از سوی پیامبر (صلی الله علیهما و آلهما) مأمور به صبر بود، وقتی ظالمین در پیش رویش چنان ظلمی به ساحت گوهر یکتای آفرینش حضرت فاطمۀ زهرا – سلام الله علیها- روا داشتند، در نهایت مظلومیت و غضب، ولی به امر خدا اقدام به هلاک دشمن ننمود...
همین امیرالمؤمنین دربارۀ ظلم درقبال یک مورچه چنین فرمود:
...وَ اللَّهِ لَوْ أُعْطِیتُ الْأَقَالِیمَ السَّبْعَةَ بِمَا تَحْتَ أَفْلَاکِهَا عَلَى أَنْ أَعْصِیَ اللَّهَ فِی نَمْلَةٍ أَسْلُبُهَا جُلْبَ شَعِیرَةٍ مَا فَعَلْتُهُ
وَ إِنَّ دُنْیَاکُمْ عِنْدِی لَأَهْوَنُ مِنْ وَرَقَةٍ فِی فَمِ جَرَادَةٍ تَقْضَمُهَا...
(نهج البلاغة ، ص 346)
... قسم به خداوند اگر اقالیم هفتگانه را با آنچه زیر افلاک است به من بدهند که خداوند را معصیت کنم
در اینکه یک پوست جو را از مورچه ای بگیرم، هرگز چنین نمی کنم
و این دنیای شما [یعنی خلافت غیرمعصوم] نزد من از برگی که در دهان یک ملخ است و آنرا می جود،
بی ارزش تر است.
این همان کسیست که درِ خیبر – که چندین مرد جنگی به زحمت جابجا می کردند- را به یک حرکت از جا در آورد...
***
همچنین است مسئلۀ لعن و اشکال مشابه؛ اگر کسی از سایر ادیان به لعن اشکال گرفت:
اوّلاً جواب علمی را قبلاً اشاره کردیم با مبانی عقلی و نقل مسلّم و ضمن اینکه در تبلیغ دین، باید مراقب رتبه های مخاطبین بود و مراعات حال آنها را نمود، امّا نباید حقیقت دین را به بهانۀ تبلیغ، تغییر داد، خصوصاً در روزگاری که خیلی حرفها قبلاً علنی شده...
ثانیاً در بحث لعن از جهت ابراز و اعلان، باید شرائط را در نظر داشت، لعن در مذهب ما، از جهت علمی است... لعن و تبرّی در مذهب شیعه، بخاطر جهات الهی و فطری و علمی و عقلانی میباشد...
ثالثاً همچنانکه غضب نابجا، زشت و بد است، نرمی و عطوفت بیجا هم زشت و بد است. و بالعکس، لذا دین شناسی و حقیقت شناسی لازم است، و اگر نه در همۀ ادیان، نمونه های فراوانی سراغ دارم که هم در جایی ادعای نرمش و عطوفت دارند و هم در جایی غضب و سرسختی دارند. لذا باید حق را شناخت و جایگاه امور دینی را دانست، نه اینکه یک قسمت از دین را گرفت و به تخریب بقیّه مشغول شد.
کسیکه در سراسر زندگی این دنیا، هیچ غضب نداشته باشد و فقط تظاهر به مهربانی بنماید، «بیماری روانی» دارد.
همچنین کسیکه در سراسر این زندگی، فقط غضبناک باشد و هیچجا رأفت نداشته باشد، نیز «بیمار روانی» نام دارد.
امّا سایر ادیان:
· نمونۀ لعن و هلاکت خواهی در یهودیّت فعلی (که نسبت به اصل آن تحریف شده) :
در متن تورات کنونی آمده که خداوند به حضرت موسی (علیه السلام) چنین امر نموده: «... امّا از شهرهای این امّت هایی که یهوه، خدایت، تو را به ملکیّت می دهد، هیچ ذی نفس را زنده مگذار، بلکه ایشان را ، حتّی حتیان و اموریان و کنعانیان و فرِزّیان و حِوّیان و یبوسیان را، چنانکه یهوه، خدایت، تو را امر فرموده، بالکل هلاک ساز» (تورات،سفر تثنیه، 20، شماره 10 تا 17)
امّا اسلام شیعی ساحت پیامبران الهی و ادیان پیشین (قبل از تحریفهایی که در تورات و انجیل کنونی رخ داده) را از تهمت ظلم، پاک و منزّه می شمارد. (کتاب نقد یهودیت: امیرحسن طهرانی)
· نمونۀ لعن در مسیحیت:
نمونۀ دیگر: در نصرانیّت فعلی (که تحریف شده)، پنداره ای تحریف آمیز به نام «فدا و گناه نخستین» مطرح است (به تفصیلی که در کتاب نقد نصرانیت آوردم)، که طیّ آن، ضمن تهمت زدن به ساحت پیامبری الهی، تمام فرزندان بشر را مورد غضب و لعن دانسته اند! (رک: رساله پولس به غلاطیان، باب 1، شماره 10)
امّا اسلام شیعی می گوید : خداوند و پیامبران معصوم الهی از کوچکترین ظلمی پاک و منزّه هستند. (ر.ک: کتاب نقد نصرانیت (مسیحیت) : امیرحسن طهرانی)
· نمونۀ سبّ و لعن در اسلام مربوط به غاصبین خلافت:
عامّه نقل کرده اند بعد از جنگ خندق، عمر بن الخطاب مشغول شد به سبّ و ناسزاگویی به جماعتی... (صحیح بخاری، کتاب الصلاه، باب من صلی الناس بالجماعه بعد ذهاب الوقت.)
عمر ، ابی بکر و فرزندش را بارها مورد سبّ و الفاظ زشت مانند «ب... مادر» [ یعنی کسی که مادر ندارد!!]
و «احمق» و... قرار داد. ( شرح ابن ابی الحدید - 2- 28)
ابوبکر به عمر گفت: مادرت به عزایت بنشیند و خدا تو را نابود کند... (تاریخ الامم و الملوک: 3 – 212 / الکامل فی التاریخ ابن اثیر: 2 – 226 و ...)
نمونه های زیادی از منابع اهل تسنن موجود هست که طیّ آن، بعضی از خلفا و بزرگانِ آنها، یکدیگر را مورد لعن یا سب یا شتم قرار داده اند.
که البته از متن همین نقلها مشهود است که این سب و لعن های آنها نسبت به یکدیگر، بر سر دعواهای دنیوی و خشم و غضب های غیرالهی و بجان هم افتادن بوده است.
نمونۀ لعن در نحله های فکری مختلف زیاد مشاهده می شود. مثلاً گاه دیده می شود در فریادهای خیابانی، یک ملّت و کشور را تماماً مورد لعن و مرگ قرار می دهند...! یا حتّی جمعی از اهل دین را به جهت بعضی اختلافات فکری مورد لعن و مرگ قرار می دهند – بعضا بر سر کم ارزش ترین امور دنیوی-
ملاحظه می شود که سبّ و لعن و تبرّی – که گاهی بعنوان بهانه ای برای تخریب مذهب حق گرفته می شود- در سایر ادیان و مذاهب نیز مطرح است. چنانکه احکام دین – که در بعضی موارد نرمش دارد و در بعضی موارد سختیِ بیشتری دارد- نیز در همۀ ادیان و مذاهب هست – با اشکال و مراتب مختلف- . لذا شناخت دین حقیقی و حقیقت دین و جایگاه واقعی عناوین دینی لازم است. و اگر نه اگر بنا باشد به تخریب بدون ریشۀ معرفتی و علمی، در سایر ادیان نیز گاهی ادعای نرمش و عطوفت هست و هم سختی و هم لعن و... (غیر از مکاتبی که اصلاً آنقدر استحاله شده اند که فقط یک جنبه را گرفته اند که آنجا هم اشکال عقلی بر آنها وارد است، چون به هر حال دارند از سایر مکاتب عملاً برائت می جویند و نمی توانند از محدودیّت ذاتی این دنیا خارج شوند).
و امروز دروغ گفتن با تظاهر به مهربانی و رحمت، در امور دین و دنیا، آنقدر رایج و زیاد شده، که اصلاً مخاطبان عاقل، گولِ ادای ترحّم در آوردن را نمی خورند. لذا کسانیکه با تظاهر به عطوفتِ بیجا می خواهند مردم را به نحلۀ خود دعوت کنند، باید فکر دیگری بردارند! چون این نقشه در این روزگار خیلی تکراری شده و دامنۀ آن به امور اقتصادی و مالی نیز کشیده شده...!!
امّا در دین حقیقی، جلوه های رحمت و سطوت در سیرۀ اولیاء دین در مواضع مختلف، کاملاً مشهود است. در متن قرآن نیز هر دو جنبه – هم رحمت، هم لعنت، هم امید، هم خوف ...- دیده می شود.
دینی که ادّعا کند برای همه رحمت است و هیچ غضبی بر هیچ کس در کار نیست، «دین» نیست، کذب محض است. و با عقل در مخالفت است و با سیرۀ تمام انبیاء و اوصیاء و با متن قرآن در تعارض شدید می باشد.
البتّه این دربارۀ اصل برائت است و اگرنه در جهت ابراز و اظهار و اعلان آن، باید تکلیفی که بعضی از فقها (که شرائط را دارا هستند) بیان داشته اند، مراعات شود،...
حضرت فاطمۀ زهرا – سلام الله علیها-
در خطبۀ شریفشان، در مقابل مکر و خدعۀ ابی بکر، احتجاج می فرمایند. آن ظالم در
مقابل حقیقت دین و بضعۀ الرسول حضرت زهرا – صلوات الله علیها
و اهل بیتها- ایستاد و در حالیکه آن ظالمین به بیت وحی هجوم آورده اند و برنامۀ
قتل امیرالمؤمنین و حضرت زهرا – علیهما و آلهما السلام- را دارند و اموال آن حضرت و فدک و
ارث آن حضرت و خلافت را غصب کرده اند و بعد آنکه همۀ جنایات را انجام داده اند،
حالا در مقابل صدّیقۀ کبری – علیها السلام- ایستاده و به مکر و خدعه، به رحمت و رأفت
پیامبر اسلام استناد می کند! حضرت زهرایی که به صریح نصوص نبوی، خدا بخاطر غضبش
غضب می فرماید و خدا بخاطر رضایش رضایت دارد. امّا ذات مقدّسۀ حضرت زهرا – سلام الله علیها-
صریحاً پاسخ داده و فرمودند که پدرم هرگز از کتاب خدا رویگردان نبود که تو در
مقابل عترتِ او، به رأفت و رحمتِ او استناد کنی...! و صریحاً از او برائت جستند.
لذا این هم از دیگر نمادهای مظلومیّت ائمّه دین -علیهم السلام- بخصوص حجّت غائب خداوند – عجل الله تعالی فرجه – می باشد که دیگران که همۀ کارهایشان را انجام داده اند و فریادهای لعن بر یکدیگر سر می دهند – آنهم بخاطر مسائل کم ارزش دنیوی- ، اما اگر کسی از بنیانهای اصلی ظلم در جهان آفرینش برائت جوید – حتّی در مقام عقیده و بیان-، مورد اتّهام خشونت یا ... واقع می شود.
کلید واژه: بدنام کردن اسلام، خشونت در اسلام، غیرمعصوم، خون آشام، حرامخوری، معصیت خدا، ظلم، عرفان تصوّف، دروغ، غاصبین خلافت، غیرمعصوم.
هر کس که نیست منتظر مصلح جهان
باشد شریک جرم تمام ستمگران
تعداد ذرّه ذرّۀ عالم در این جهان
الغوث و العجل یا صاحب الزمان